Zandschaal

Vind rust in het zand

De zandschaal voor school en instelling.

In te zetten bij: kinderen/volwassenen die: overprikkeld zijn, in emotie blijven hangen, moment nodig hebben om weer tot zichzelf te komen, even een speciaal plekje nodig hebben.

De stress regulator die er niet alleen leuk uitziet maar ook voor een positieve e ervaring zorgt!

Soms kan het even allemaal te zijn voor een kind. Emoties die plots omhoog schieten, onzekerheid, stress te veel prikkels. Er zijn verschillende zaken die kunnen zorgen dat een kind in feite even de tijd nodig heeft om weer bij zichzelf te komen. Het is fijn als dit kan op een ontspannen en creatieve manier! Dat is wat deze zandschaal te bieden heeft.
Door de steeds nieuwe zandtekeningen die ontstaan, komt er snel een andere focus. Je ervaart snel meer rust en hierdoor kom je los van een lastige gedachten of emotie. In feite stap je er even uit. Waardoor je daarna weer makkelijker verder kunt.

Kosten zandschaal zonder workshop € 120, 00 incl btw
Wilt u meer informatie bel tel: 0611108700 of 0612902639
Er is ook een mogelijkheid om een korte workshop te volgen met het team. In de workshop kijken we hoe je het beste de zandschaal in kunt zetten. Wat een mooie plek voor de zandschaal is en ga je zelf ervaren wat er gebeurt. Kan ook aangevuld worden met informatie over autonomie en gedrag dat ingezet wordt om lastige gevoelens niet te voelen. ( in feite gedrag wat een kind als bescherming neerzet en wat lastig kan zijn voor de omgeving) Prijs op aanvraag. Cursus kan op locatie gegeven worden
Scholen en instellingen kunnen de zandschaal 2tot 3 weken gratis uitproberen!
Info Piet Jansen email: noyon@hetnet.nl
Of Marian Jansen: info@ruimte-kindertherapie.nl www.ruimte-kindertherapie.nl

Reacties:

Mijn ervaringen, als Intern Begeleider op een grote basisschool, zijn heel positief te noemen. Ik gebruik de zandschaal alleen in de bovenbouw, waar kinderen soms uit zichzelf gebruik van maken. Ze voelen zich op een bepaald moment niet begrepen en sluiten zich af voor hun directe omgeving, lopen dan even bij mij binnen en komen zitten bij de zandschaal. Soms nemen ze een vriendje mee, maar meestal komen ze alleen.         Als een leerling heel verdrietig is geeft de zandschaal snel emotionele rust. Als een leerling klem zit, niet bereikbaar is, in zichzelf gekeerd is en zich afsluit, geeft de zandschaal ruimte om weer terug te keren. Is weer aanspreekbaar, in staat om naar je te luisteren en kan zijn mening veel beter en met heel veel minder emotie vertellen en onderbouwen, te relativeren. Het is de investering meer dan waard.

Groepsleider: opvallend hoe de kinderen met ADHD en of autisme tot rust komen door de zandschaal.
Ouder: ik heb de schaal gekocht omdat ik zag dat dit zo helpend is, als mijn kind door alle prikkels overweldigd is.