kennismaking met Ruimte
juli 26, 2017
ik en jij lemniscaat 2
Eigen Ik
november 2, 2017
Show all

Trauma

49101199 - young girl fearing a monster behind a door

49101199 - young girl fearing a monster behind a door

Trauma’s, schrikervaringen kunnen het leven van een persoon ernstig verstoren.
Hoe ik werk met trauma’s hangt sterk af van: de persoon in kwestie en zijn/haar omgeving.
Bij wat oudere kinderen, pubers en volwassenen maak ik vaak gebruik van * 3DGV opstellingen. ( 3 dimensionale grensopstelling) Hierbij heeft diegene direct contact op gevoelsniveau en lichamelijk niveau. Oude herinneringen komen in beeld en krijgen de ruimte om gevoeld te worden. Gevormde overtuigingen krijgen ruimte en veranderingen kunnen direct in werking gezet worden.
Daarnaast werk ik lichaamsgericht en kunnen creatieve en of motorische interventies ingezet worden.
* 3DGV gebruik ik niet alleen bij trauma’s.

Bij kinderen gaat dit altijd samen met het in beeld brengen van het gezinssysteem en is de blik sterk gericht op wie wat nodig heeft.
Bij kinderen gebruik ik: creativiteit, spel,beeldende therapie, EMDR in combinatie met lichaamsgericht werk,  zodat de energie ook letterlijk uit het fysieke lichaam kan.

Bij kinderen kijk ik altijd of de steunfiguren, voldoende in eigen kracht zijn.  Als bv  ouders zelf nog te sterk getraumatiseerd zijn en of hun stress niveau is te hoog, kan het zijn dat er eerst op een andere manier gewerkt gaat worden.

We zijn allemaal mens! Als mens doen we soms dingen waar we niet trots op zijn.
Dat kan, de meest moedige mens durft de ruimte te nemen, om daar iets aan te doen!
We zijn niet perfect, niet als ouder, niet als partner niet als werknemer, niet als grootouder. 
Het durven leven van je leven, geeft groei en mogelijkheden om zaken die je minder mooi vindt of waarover je schuldig of wat dan ook voelt, in de ogen te kijken. Hiermee geef je jezelf  en diegene die jij begeleid/opvoed een groot geschenk.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>